Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.08.2013 06:50 - Един прекрасен недостатък
Автор: msonrisa Категория: Изкуство   
Прочетен: 2541 Коментари: 0 Гласове:
3



Артюр Жапен намира своето вдъхновение за "Един прекрасен недостатък" в кратък отрязък от живота на Джакомо Казанова.

В своите мемоари Казанова разказва за поканата си в Пасиано и за безнадеждното си влюбване в красавицата Лучия. Поради нейната истинска невинност, той не се изкушава и възползва от нея, а й обещава да се завърне след половин година за да поиска ръката й и да се ожени за нея. Когато Казанова се завръща в италианското имение, Лучия е изчезнала. Щом разбира, че вероятно е забременяла и избягала с друг, той е погълнат от тъга и разкаяние.  Години по-късно, когато посещава Амстердам, пътищата им се пресичат. Той я среща отново – ужасно обезобразена и работеща в бордей.

В историческата си новела, Артюр Жапен разкрива какво се е случило с прекрасната Лучия. Той успява да трансформира мъжка история за предателство и разочарование в женска история за смелост,  жертвоготовност, устойчивост и истинска любов.

През очите на Лучия, пред читателите се разгръща трогателен и покоряващ сюжет, представящ нелеката й съдба, изпълнена с забулени тайни.  Всеки почитател на любовните романи ще бъде завладян от вълнуващата новела "Един прекрасен недостатък" и трябва да отдели време за да се потопи в паралелния свят около всеизвестния Джакомо Казанова. 

image

Да гледаш света през очите на Лучия е като да виждаш всички чудеса и опасности, които остават скрити за повечето хора.

Паулу Коелю



M. Sonrisa: Като фен на любовните романи, мога да твърдя, че това е една от най-прекрасните книги, които съм чела някога. Препоръчвам я горещо! :)

Пожелавам Ви приятен и успешен ден!

 

 

 

 




Гласувай:
3



Следващ постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: msonrisa
Категория: Изкуство
Прочетен: 18223
Постинги: 3
Коментари: 4
Гласове: 7
Архив